gezond bananenbrood
(Boost
je energie, kracht voor je brein, 4x meer protëinen, 3X zoveel fosfor, 5X zoveel
vitamine A en ijzer en 2X zoveel andere vitamines en mineralen. Ze is ook rijk
aan potassium (kalium) en een van de beste voedingsmiddelen)

- 3 rijpe bananen
-
50
gram ontpitte dadels (hoeft niet)
-
3
eieren
-
150
gr amandelmeel of quinoameel of havermoutmeel of boekweitmeel of mengen mag ook
-
2
el bakpoeder
-
snufje
himalaya zout (gewoon zout is ook ok)
-
3
el honing of kokossuiker
-
Handvol
notenmengeling of wat je lekker vindt ( je kan ook blauwe bessen , stukjes
chocolade J of rozijnen aan toevoegen)
Verwarm
je oven op 180°C
Meng
de dadels en de bananen in je blender of mix ze tot glad beslag.
Klop
in een andere kom de eieren luchtig op en voeg het zout toe. Meng dit alles met de bananenpuree.
Voeg
het amandel of quinoameel toe aan het beslag en roer goed door. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng
tot een glad beslag. Roer er tot slot
ook de noten, bessen of chocoladestukjes bij.
Giet
het mengsel in een de cakevorm (ingevet met kokosolie of boter) en zet in de
oven. Bak je bananenbrood op 180°C 35-40 min
TIP: als de
bovenkant te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier

Geen opmerkingen:
Een reactie posten